ИНТЕРРЕТЪР ООД започва своята стопанска дейност през 1990 година. Пазарните условия тогава диктуват да се заемем с производство и внедряване на различни видове профили от дърво за мебелната и строителната дейност, което производство липсва в момента на пазара. В следващите три години от своята дейност фирмата се утвърждава като един от основните производители на профили за рамки за картини и гоблени, и разширява дейноста си в производство на врати и прозорци от масивна дървесина.

През 1994 година предприятието започва производство на интериорни врати от MDF. Още с появяването на пазара се очертават постоянни клиенти от строителни фирми в градовете София, Пловдив и Варна, с които работи и понастоящем.

Към момента предприятието разполага с 3000 кв. м. собствена производствена площ разположена на територията на гр. Смолян. Има склад за сух материал, който постоянно се поддържа пълен само с първо качество /без загнило, синио и с минимално количество чепове/. Всички дъски са термично обработени през сушилня. Разполагаме с гатер за разбичване на трупи и складове за готова продукция.

От 2014 г. Интерретър ООД произвежда сандъци за военната промишленост,  които преминават всички изпитания и тестове без проблем.

Силно застъпени в предприятието са усилията за автоматизиране на производтствените процеси, което води до увеличаване на производителността и гарантира по добро качество на изделията, което води и до постоянно увеличаване на капацитета.

Предприятието има качествен контрол, който постоянно следи за качеството на произведените изделия и има собствен качествен щемпел.